Семінар в м. Запоріжжя с Шиханом Всеволодовим, 2-4 квітня 2021 року.

Семінар в м. Запоріжжя с Шиханом Всеволодовим, 2-4 квітня 2021 року.

Семінар в м. Запоріжжя с Шиханом Всеволодовим, 2-4 квітня 2021 року.

 

Навесні цього року до Запоріжжя завітав майстер карате Шихан Сергій Сергійович Всеволодов. Запоріжжя завжди користувалось особливою прихильністю шихана, тож наперекір всім труднощам майстер все ж таки завітав до нас, надаючи шанс запорізьким каратекам відчути смак справжньої, кропіткої праці та переконатися у власних можливостях. Так, було важко! Насамперед й від ситуації, яка склалася не тільки у нашому місті, але й в усьому світі, карантинні обмеження. Але, як обрав шлях Будо, слідуй йому наперекір негараздів.

Перший день семінару розпочався для деякого із знайомства з самим майстром, адже ще для зовсім юних бійців цей семінар був перший в їхньому житті. Багато нових комбінації та технік, які ще на додаток до цього були для декого нехай і не нові, але оновлені. Час іде, карате крокує з часом у ногу і стає ще більш модернізованим.

Ударна техніка - це все ж цікаво, але не слід забувати про базу - КІХОН. Тож весь семінар було зосереджено на саме його практиці. Увага бійців була спрямована на вміння сконцентруватися та вміти володіти своїм тілом. Також було донесено, що "кіме" грає важливу роль у правильному виконанні техніки.

Другий день розпочався для каратек бадьорим та не менш цікавим ранковим тренуванням, яке було продовженням попереднього та ще більшим заглибленням у тему вміння правильно володіти тілом. Не у всіх вдавалося з першого, а інколи і з третього разу. Але якщо були питання - вони одразу ж обговорювалися и роз'яснювалися на практиці завдяки БУНКАЮ, який заздалегідь підготував для нас Сергій Сергійович. Великий потік цікавої, корисної інформації, яка насамперед буде важлива і бажана бути використаною не тільки у змаганнях, але ї на екзаменах. Нові вимоги потребують оновлень, але незважаючи на це вони також не дають бійцям можливості забути старе. Як говорить сенсей Дмитро Айкін: "Все нове - добре забуде старе".

Вечірнє тренування, яке й було "ключовим" семінару Шихана, остаточно занурило розум воїнів у розвиток зосередження, який об'єднує духовну єдність і загальну силу тіла.

Екзамен.

Наприкінці семінару як і заведено, Майстер надає можливість маленьким та великим володарям духу та сили підвищити свій ступінь майстерності. Атестація на ступінь Кю грає важливу роль також і на вмінні згадати те саме "добре забуте старе", проявити волю, терпіння, свою жагу та прагнення до того, аби перебороти самих себе і, насамперед, для самих себе зрозуміти, що ти можеш и чого ти гідний. На відміну від попередніх екзаменів, цей було проведено декілька інакше. Відразу відчулося, що сучасне карате не стоїть на місці ні в чому. Своєрідне тестування було спрямоване не тільки на визначення фізичної сили та знання кіхону, але були оцінені й теоретичні знання бійців, адже не знаючи історії карате, не створиш своєї. Взагалі то, екзамен пройшов важко, але успішно. Старші самураї закріпили його поєдинками наприкінці і підтвердили свою гідність та честь справжніх воїнів.

Від себе особисто хочу сказати, що для мене цей семінар, як і кожний попередній став початком чогось нового. Кожне нове слово або комбінація є маленьким зернятком, доглядаючи й розвиваючи яке у майбутньому можливо отримати велику, могутню але й одночасно ніжну та прекрасну сакуру, яка буде символізувати водночас дух і силу, які полягають в основах карате, і водночас ніжність, чуткість, бо карате треба відчувати. Карате треба любити і тоді карате полюбить тебе.

Висловлюємо велику подяку Шихану Сергію Сергійовичу Всеволодову, а також сенсею Білоброву Дмитру Борисовичу за надані нові знання, кропітку працю та можливість розвиватися.

Також велика вдячність Запорізькій спільноті КБДК за високий рівень організації семінару, а також насамперед надання можливості провести його у умовах карантинних обмежень.

До нових зустрічей! ОСУ!

 

Кочеткова Вероніка.

м. Запоріжжя, 04 квітня 2021 року

Галлерея

  • photo_2021-04-03_22-30-04.jpg
  • photo_2021-04-03_22-31-12.jpg
  • photo_2021-04-02_20-30-09.jpg
  • photo_2021-04-02_20-40-21.jpg
  • photo_2021-04-02_20-30-07.jpg
  • photo_2021-04-02_20-30-09 (2).jpg
  • photo_2021-04-02_16-28-42.jpg
  • photo_2021-04-02_17-16-00.jpg
  • IMG_4173.jpg
  • IMG_3883.jpg